Αυτό το φαγητό.......

 

 

Υλικά

 

 

Εκτέλεση

1 φασιανός,

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,

¼ κιμά,

250 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι,

2 φέτες μπέικον,

2 φέτες  ζαμπόν,

3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο,

4 διαφορετικά τυριά (από 150 γρ),

λίγο άνηθο, μαϊντανό

αλάτι και πιπέρι.

Σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι το βούτυρο με το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε και τον κιμά και τ’ αφήνουμε όλα μαζί για 15΄ περίπου ανακατεύοντάς τα συνεχώς.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό και το άνηθο. Μόλις τα υλικά γίνουν ένα μίγμα ρίχνουμε τ’ αλάτι και το πιπέρι.

Το μίγμα είναι έτοιμο. Το παίρνουμε και γεμίζουμε την κοιλιά του φασιανού και στη συνέχεια τη ράβουμε.

Τοποθετούμε το φασιανό στη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Μόλις ροδοκοκκινίσει το αλείφουμε με βούτυρο και τοποθετούμε το ζαμπόν και το μπέικον με οδοντογλυφίδες.

Λίγο πριν το βγάλουμε απ’ το φούρνο ρίχνουμε και κεφαλοτύρι και είναι έτοιμο.