Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε σε ένα γιορτινό τραπέζι τότε αυτό το φαγητό είναι μια πολύ καλή επιλογή.
Υλικά
|
Εκτέλεση |
1 φασιανός 1- 1,5 κιλό κρεμμυδάκια μικρά (ξερά) 2 ώριμες ντομάτες 1 κουταλιά πάστα ντομάτα 3 φύλλα δάφνης 2 κομμάτια ξύλου κανέλλας 4-5 σπόρους γαρύφαλλο 3 σκελίδες σκόρδο λίγη καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο Αλάτι Πιπέρι Λίγη ρίγανη ½ ποτήρι νερό |
Καθαρίζουμε τον φασιανό, τον καψαλίζουμε, τον πλένουμε με άφθονο νερό, τον κόβουμε σε μερίδες και τον αλατοπιπερώνουμε. Όπως είναι, τον βάζουμε στην γάστρα και τον ψήνουμε για μισή ώρα στους 180ο . Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά (150ο ) για δύο ώρες περίπου.
|